Thursday, January 19, 2012

Slideshow using Photoscape

Ini aje yg bjaya...tapi ni convert to .gif je..gambar nya berpokedot lh sikit..huhu.yg boleh slide ada numbering sgala bagai tu hardcode renyah bebenor ler pulak..but then blasah je lh..ni pon boleh je...di website as per mention by Pn.Adila, dh ada plugin utk masuk kan gambar with numbering nih dh...so setel lh...hihihi...gumbira..mission complete for today job...


Testing SlideShow for Webpage




adussss...xbjaya ar...dh copy betol dh..tukar url pon wt dah...asal xmau nya kuar slideshow nh..huhu..cmna nk implement kt website nh..ciss...chaiyok2...cuba lg wna chang !!!



Monday, January 9, 2012

Nak beli henpon

Alamak..walopon ak nh di IT line tp gadget2 henpon lemah jgk ah..lg2 bila bab nk bdepan ngn org beli2 henpon bagai nih yg aduss malasnya..beli online je sonang cite..tp kang xpuas hati lk..Klu nk beli henpon, ni ciri2 utama yg akn ak jd sebab utk pilihan ku. 

1st of all, cameranya haruslah 5mega pixel dan ke atas. (sebab ak xsuka bwk compact camera yg kicik2 tuh..camera gabak klu xpe..dslr hoho suke n marvles..tp xmampu..hahaha)

2nd after 1st harus kena ada wifi. (haiyo boleh kejang mati kebosanan ak klu kt tmpt ada wifi free tp xda gadget utk surfing. Mmg cis sunggoh lh..terasa diri kekurangan sesuatu..xbsyukor btollh..hihihi)

3rd ly..kena mudah nk guna pemilihan either touchscreen @ keypad..(tgh2 drive nk msej skali hp touchscreen oh no stress betol ntah pape je taip + bahaya jdinya. Kalau keypad, petik2 je xyh tgk pon xpa terus send konfiden je..hehe)

cukup lh 3 n finaly.......................haruslah murah dan mampu milik..haha klu ko dh berangan nk henpon cenggini2 skali dompet kempis yilek hapa pon xbole...berangan jelh bole..hihi..so antara henpon2 idaman ada 3 skang nh..Kalau touchscreen Samsung Galaxy Ace @ Sony Xperia kalau ada keypad harus ak rembat Blackberry...huhu bila lh nk mampu milik nih...sadis betol...haha

Friday, January 6, 2012

Once in 2 weeks


Alhamdulillah..selesai suda bacaan yassin di bilik persidangan baru td. Perubahan baru yg cuba di bawak oleh Pengarah baru nih..once in 2 weeks..oklh tu biar lh org nk mngeji dan mengata hanya dia yg tahu apa yg dia rancangkan..bukan sng nk jadi khalifah dan pemimpin. Nk pimpin sebuah keluarga pun dugaan maha hebat apatah lg nk jd pemimpin organisasi besar dgn beratus2 kepala. May allah show him d right way to lead every each of us..ameen~

Thursday, January 5, 2012

Salamu 'alaik

Hidup kena tenang..bila tgh sesak2 pasang lagu yg berunsur ketenangan mampu tenangkan jiwa yg tengah sesak..contohnya mcm lagu2 maher zain, sami yusof, hadad alwi, native deen..cool n inspired..pasang sekuat mungkin..dh release skit baru slow down volume..perghh alhamdulillah berkesan bg ak..so should practik more..mcm slalu je ttekan..xdelah..rilex2 suda..mmg jiwa ak kena ngn lagu2 penyanyi nih..

Masa g bengkel penerbitan dokumentari aritu banyak learn ttg edting so come to part sorg editor nih dia guna song utk latar blkg video shoot dia..oh my syahdu giler lagu dia..cool..tenang je hati rasa masa tuh..cari punya cari jupe gk akhirnya..yesza...nice~ so shared here lagu Sami Yusof : Salam 'alaik..Biasanya lagu2 yg ak layan kena ngn mood jiwa ak waktu tuh..so harus kena tenang....fuh3...bertenang.............


I dream for a day when there'll be no more misery
when there's no more hunger no need for shelter
isn't there enough to share or is that we just don't care?
We're here for a day or two..let me show my way
Salamualaik...salamualaikum..
I pray for a day when there'll be justice and unity
where we put aside our differences
fighting makes no sense
just a little faith to make it a better place
We're here for a day or two..let me show my way


Salamualaik..salamualaikum..

Tepuk dada tanya iman..

Baru lepas meeting..permulaan tahun baru yg agak menyesakkan..sesak dgn meeting2 yg boleh kata setiap minggu ada 2 3 meeting..sesak dgn timbunan kertas kerja dan perolehan untuk peralatan2 baru..berat jgk utk menerajui unit Multimedia secara sepenuhnya..lagi2 ini bukan core bidang ak..but then alhamdulillah ak masih diberi peluang untuk teraju dan membuka jalan utk anak buah ku jua utk sama2 kami menjayakan projek2 tahun 2012 nih..bdua je? yup bdua utk support keseluruhan jabatan n d workload nya ya allah hanya engkau yg tahu..syukur lh ak kt unit ni berbanding rakan seperjuangan yg jauh lebih hebat bidang tugasnya..n now i'm switching my mood bertenang masuk ke mood sesak nafas..sesak terus dada dgn penangan facebook..haha..dugaan Allah tu maha hebat kan..mungkin ini yg terbaik..mungkin jugak tak..apa yg DIA nk tunjukkan sebenarnya ye? ak serahkan segalanya pada NYA..dh lama jauh dri DIA tiba masanya kita kembali semula pada DIA..idup pon xlama hujung2 akhir zaman nih..kita hanya mampu merancang yg menentukan tetap DIA yg esa..ya allah ak bersyukur dgn hidayah mu..insyaallah akan ku berusaha utk istiqamah di jalan MU....

Pelan2 kayuh..chaiyok2.. !!

Wednesday, January 4, 2012

proposing u..can I?

Tuhan..tolong lembutkan hati DIA..Untuk terimaku seadanya..Ku x sanggup ku xmampu hidup tanpa dia d sisi ku..Tuhan ku tahu banyak dosaku.  Hanya igt MU kala duka ku namun hanya MU yg mampu membuka pintu hatinya untuk cintaku..malam kau bawalah rinduku untuk dirinya yg jauh dariku. Agar DIA tidak kesepian selalu rasa ada cinta agung dariku..hujan bawa airmata ku yg mengalir membasuh luka ku. Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia di hatiku. Hanya mampu berserah moga cahaya tiba nanti..

**oh tuhan, am I proposing HIM? dh tbalik ke dunia nh..huhu..am I m not passion enough waiting?..ya allah tabahkan hatiku..

mood utk bertenang...

At this age, should still keras/cekal/independent n stick kan hati to dat 1 person? @ forcely open ur heart to accept risikan org yg u dont even know who but blessed by ur parents? minggu2 balik pun have to face thing called 'marriage'..lg2 currently dok kalut ngn c kecik yg dh xsabar nk kawen tuh..every day/hour ckp ttg kenduri..hadoih malas lh nk blk dh...age is just a number kan..watpe nk kalut...huhu...but still (mulut mmg ckp xnk but then hati nk kot..sapelh xnk kawen..n owh cutenya bebies :p)..........haih..mulut org..shut up will u plz...

xdpt tutup mulut org so tutup jelh mulut sndiri rapat2...be cool ya...
switch mood : masa untuk bertenang~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...