Tuesday, December 1, 2009

Keluhan Suami & Jawapan Si Isteri..

KELUHAN SEORANG SUAMI
Duhai isteriku...
Abang ingin kahwin lagi...
Bukan dirimu telah ku benci...
Cuma hadirnya tanpa ku sedari...
Dia rakan abang di tempat kerja...
Selalu sangat abang bersama...
Dah tugas bukan sengaja...
Abang takut syaitan menggoda...

Memang abang akui dia cantik...
Lenggok jalannya buat hati berdetik...
Dia juga golongan baik-baik...
Beradap bersopan juga cerdik...
Dia tak pernah menggoda...
Cuma abang nie yang perasan saje...
Bila bekerja berbincang bersama...
Ntah kepala nie dah melayang kemana...
Mungkin dia tak rasa apa-apa...

Bukan sayang abang dah jemu...
Sayang masih lagi cantik macam dulu...
Namun bukan cantik yang abang perlu...
Layanan sayang tu yang buat abang tak jemu...
Cuma di opis sayang tak ada...
Boring dan jemu datanglah jua...
Tak sape nak ajak berbicara...
Itu sebab abang call setiap masa...
Nak tunggu time balik tak terdaya rasa...
Nanti kat rumah urus anak pula...

Abang akui sudah lengkap dirimu...
Cuma abang kan berhak kahwin dua...
Bahkan empat pun tak apa...
Sebab itu ketentuan yang Maha Esa...
DIA tahu lelaki tak boleh dipercaya...
Lelaki memang sukar mengawal gelora...

Duhai isteriku...
Maafkan abang mencari selain mu...
Ini demi menghalang maksiat berlaku...
Sebelum terlanjur godaan Nafsu...
Kan lebih baik dihalalkan dulu...
Abang janji akan seadil yang mampu...

"Pah butang baju abang mana Pah" 
 


JAWAPAN SEORANG ISTERI
Aduhai bang...
Makin kuat ku sayang...
Makin kuat kau melayang...
Abang nak kahwin lagi? Kahwinlah bang, Pah tak kecik hati...
Bagus jugak kalau begitu...
Tak pening kepala layang abang selalu...
Lagi pun bang, Pah tak kuasa nak cemburu...

Pegilah abang sayang, Pah rela dimadu...
Abang nak kawin, tu abang punya suka...
Pah pikir balik apa abang kata...
Yelah, takut setan goda...
Nafsu pulak tak tertahan adanya...
Lagipun si dia yang abang gila
Boleh tahan keSEKSIannya...

Tapi abang jangan lupa... Pah pun masih POWER...
Walaupun dah beranak lima...
BODY Pah bergetah juga...
Abang sendiri kata layanan Pah no. SATU
Tu sumer penangan jamu

Abang pandai cari alasan...
Bila di opis jemu & bosan...
Takde Pah disisi melayan...
Dulu Pah nak keja, abang tak bagi...
Konon nanti orang tengok Pah SEKSI...
Alasannya abang sakit hati...
Padahal masa tu Pah ni abang punya secretary...

Bang, bila abang nak nikah lagi?
Jangan lupa ingatkan Pah tarikhnya nanti!!
Tapi sebelum abang berbini baru...
Pah dah siapkan list utk abang GO THROUGH...
Ini bukannya apa, persiapan Pah & anak-anak...
Mana yang perlu...

Bang, jangan lupa nafkah anak sorang seribu...
Alah, untuk anak kan abang mampu...
Pastu kereta Pah, rasanya kene ganti baru...
At least BMW 7 series, beru kelas gitu...
Rumah juga Pah nak pindah...
Nak rumah banglo 8 bilik & taman indah...

Dan abang sayang, elaun Pah juga perlu...
Pah rasa dalam s$5 ribu, abang kan mampu...
Duit tu untuk penjagaan BODY sendiri...
Nanti leh la Pah saing dengan BINI MUDA abang sekali.

Bang oh abang Dah kemana fikiran melayang...
Ini baru sebahagian permintaan Pah...
Abang jangan pula cepat melatak...
Lagi pun abang juga nanti yang dapat nama...
Orang kata, sayang bini jugak rupanya dia...
Lagi-lagi si BINI TUA...
BAK KATA PERPATAH: susah senang kita bersama.

Bang, Pah dah lupa mana butang baju abang...
Takpelah nanti butang bertakhta intan Pah carikan
Baru cantik berkilau-kilauan...
Berlap...lip...lap...lip dihari pernikahan.

Bang, Pah nak bagi tau sesuatu...
Supaya abang ingat pada Pah selalu
Percayalah pada Pah bang,
cinta Pah cinta sejati.
Abang janji nak bahagiakan Pah sampai mati
Jadi Pah fikir tuntutan pah pada abang REASONABLE
Dan Pah pun mintak abang secara HUMBLE
So, bang... jangan lupa tunaikan permintaan Pah dulu
Sebelum abang bukakan CAWANGAN BARU.
Luv U Abang,
Tipah.


*di copy paste kn drpd artikel dlm blog tulipcomel ye !
**hik3..cm comeyl je keluhan dan jawapan c suami n isteri tuh..



2 comments:

Gadis n Frank said...

huhu....i suke ni...

hafiz ryosuke said...

menarik la cte nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...