Thursday, July 12, 2012

Car tire goes flat again

Tinggal berjiran dengan banjaran titiwangsa ni, pagi-pagi memang sejuk, nyaman dan redup. Air paip kat rumah pulak, kalau malam nya hujan, pukul 6 7 pagi mandi, dah macam air peti ais je rasa. As usual, bila pergi kerja memang tak pandang keliling dah. Al maklum lah, location ofis x sampai 5 minit drive pun dari rumah. Bersiap nya lambat, termenung dulu sana sini, golek2 dulu lagi 5 minit nk pukul 8 baru ler terkejan kuor. 

Nak dijadikan cite, masa nk reverse tu terdengar lah bunyi tayar yg macam pelik je dan yg memang menyentap jiwa raga nih. Cuak nya toksah cakap ler. Memang dh fobia. Takut benor kot2 tayar pecah lagi ke?! Undur keta bunyi, drive masuk blk bunyi jgk, undur smula, pstu drive masuk smula pun bunyi jgk..hoh sudah..apo x kono nih..terus berenti n tawaf keta buat inspection..skali tjumpa kayu da melekat kat belah dalam tayar area2 spring tuh..huhu..dgn xpikir apa terus tarik je kayu kuar skali nmpk mcm ada paku?! aisehmen..tp tayar ok je lg..dgn slambernya drive jgk g ofis dgn harapan tadi tarik kayu dkt spring so xdalh kena cucuk dkt tayar kan? hoho selamat2..


Sampai dkt tmpat punch kad tepat jam 8 pagi. Fuh seb baek. Dah la kena parking jauh. Nak bumbung nya pasal. hehe. Sblum tggalkan keta tadi, hembus2 flying kiz dulu kat tayar dgn harapan jgn lah pancit.. :p tapi.....tgh2 ralit baru nk mula ngadap keja, dapat kol tepon ofis kata "Tayar keta pecah tu" ..hoh sudah..nangesssss TT ...1 keja lk dh..aitu masa pecah tgh mlm kt highway bulatan genting gigih tepon abg mie yg dkt kajang nuh suh dtg jgk2 tukar tayar..huhu..ni nk harap kt sape..family sndiri jauh...fiance? hue..mimpi lh dia nk jejak kaki sini..hue..nk mntk tlg budak2 ofis segan..x pnh mntk tlg benda2 personal slain berkaitan kerja..so u r now all alone..terasa diri sendiri kat bumi asing..haha..

Lps dpt kol terus ler naik ats tgk keta, ngh belek2 godek2 pikir2 skali datang lh hamba allah ni ngn motor nya..nk tlg tukar tayar ke? haaaa pucuk dicita ulam mendatang ler...nk harap diri sendiri tukar tayar..mmg kelaut ler jawabnya..xkuasa aih nk tukar..i rest my case..let the gentleman do..n alhamdulillah yg flat sudah diganti wit spare tire..so tinggal g bengkel n do watever it takes. Tu pun malas jgk..I hate going to workshop alone ! nanges lagi...huhu  TT

When u live all by urself far away, do not hoping for someone who awake at nite n sleep on the day. That 'hope' is an empty hope. Trust me.

By hook or by crook kena jgk bcinta dgn workshop. And here we go, changing flat tire. Berlobang tayar aku disumbat nya ape ntah. Btw, flat tire changed cost only 5 bucks..hoho xtau lk khidmat utk tukar tayar adalah sgt2 murah..tenkiu very much lh uncle ya..n lets not hope to c u again..huhu..mmg xnk jupe dh..n wahai tayar, please behave nicely for good sake..n for me......hehehehe

1 comment:

ummie fariemiee said...

hihihi..awat tak g taw...leh minta tolong abe lah ritu haish..lenkali g taw taw....tertarik ngan satu perkataan tuh hahahaha...kantoi suda...fiance...kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...