Friday, February 27, 2009

ikan kelisa...advertisement

Hmm..pagi tadi ak ada masukkan 1 advertisement dkt www.mudah.my under Pets. Tp xda muncul2 pn lg..ckp 3jam je..hmm xpe2..it will come out soon..ak nk tlg my precious fren punya bznz nh..dia baru je nk bjinak2 ngn dunia bznz ikan kelisa or arowana. Dulu just bela as hobby. N skarang ada modal sket2 bulelah wt bznz dh..ni kn dh tahun 2009 kna ada kemajuan sket2 kn..bznz kcik2 pn xpa..watever skang nih nk untung just jump into bznz..konfim laku..cuma it takes times n times rite..haa back to track, member ak nih jual ikan kelisa. Jap ak attach some pic.


yellow arowana..nih bela dari kck


Member aku nih start mmg just as hobi je ikan arowana yellow. Dari kecik tuh skang dh besar 1 kaki stgh..mmg dia syg gile dh kt yg sekor nih..xmo jual katanya..then ada la superb dia ejas2 washing2 sket pale dia utk join wt bznz ikn kelisa..so smgt pn up la bila dh kc booster sket..tnya apek kedai ikan tnya kengkawan, tnya family n akhirnya dia pn mula dgn 63 ekor ikn kelisa silver as permulaan..


ikan kelisa silver..anak2 lg nh


Aitu ak ada la g lepak umh dia tgk ikan2 tuh..mmg starting dlm 1 akuarium ja..tp besar jgk ar..org pn muat dlm akuarium tuh...tp still xda space jgk..so dia bakal wt 1 tapak lg utk wt kedai akuarium dia kt sbelah umh..so all akuarium n tong2 sume nti taruk sna..baru looks great kn bl org dtg nk borong..n kebetulan ada la 2org buyer dtg wktu ak lepak sana..10 ekor jugak ar org tu kaut..dpt la jgk income dlm rm130. Patutnya sekor rm15. Tp xpela kc diskaun nk kc kenal2 dgn buyer dlu kita kc rm13 je.. oklh ak no hal je..ada org beli pn ak dh bsyukor..yela nk mula bznz bkn sng kn..ada jgk yg dtg dari perlis n kulim..wah ak tgk dhsyat jgk mamat nh..apa pn smoga murah rzki n bjaya dlm bznz nh...


silver arowana


N wat the most is ak nk tlg dia jual...so sila2 mari2 org penang sianggah la kt bagan kalau nk beli ikan kelisa..mcm2 ada...silver, highback, yellow n bla2...cma skang ni stok silver ja ada..yg laen2 bkl mnyusul...rm15/sekor..harga leh negotiate lg..jgn rsw..


Ni no kontek Tokei Bos --> Shukri (0174238298)
or emel pn okei jgk no hal --> frostabui_86@yahoo.com.my

n mana2 yg kenal ak, kontek ak pn bule saja......tru blog ni lah k...

kerjasama utk m'war2 kan advertisement ni sgt lh ak hargai...huhu...tq very much...

8 comments:

myfr3ak said...

owhh, ini ikan la..k2.. :D

myfr3ak said...

settle

http://myfr3ak.blogspot.com/2009/02/ikan-kelisa-untuk-dijual.html

sakurabiru said...

yes2..ini ikn lor..igt nk bkk 1blog lg utk nih..tp nti lh..btw..another bunch of thanxs 2u MR.myfr3ak

Marzuki Jalil said...

iklan kat blog aku je, hehe

myfr3ak said...

eyt, tak kesah la..da name pn special entry.. hehe :D lgpun, 9 March dah dekat kn ;))

sakurabiru said...

9mac? hmm 7mac dlu kot.. ;]

Anonymous said...

sekarang apa stock yang ada .boleh bagi dengan harga nya

Anonymous said...

sekarang ni apa stock yang ada . boleh bagi dengan harganya tak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...